Главная » Статьи » therapieën » massages

Honing massage

Honing

Honing is een echt natuurproduct. Het is een zoete, heldere vloeistof, gemaakt door honingbijen. De bijen halen nectar uit bloemen of honingdauw van de planten. Langs mond en slokdarm komt de nectar in de honingmaag terecht.

In deze honingzak ondergaat de nectar een eerste behandeling. In de korf deponeert de bij de nectar in de voorraadkamer waar de uiteindelijke verandering tot honing plaatsvindt. De nectar wordt omgezet in honing door toevoeging van enzymen

Eigenschappen van honing - Antibacteriële werking - Ontstekingsremmende werking - Stimulatie van de weefselgroei - CreГ«ert een vochtige antibacterieel wondklimaat, - Verwijdert snel de vieze wondgeur, - Bespoedigt de genezing door stimulatie van weefselregeneratie, - Voorkomt hypertrofisch litteken, - Kleeft niet in de wond waardoor verwijderen van verband veel minder pijnlijk is, Vermindert oedeem,

De honingmassage

Door eerst de honing in de huid te wrijven en vervolgens deze er in te "deppen", zul je dus plaatselijk reacties krijgen. De huid gaat openstaan, wordt roze en vervolgens helemaal rood.

Tijdens deze "massage" worden dus honingdelen door het lichaam opgenomen. En zoals al gezegd, er zit veel meer in honing dan menigeen denkt. O.a. kleine hoeveelheden propolis, bijengif, stuifmeel (heel rijk aan belangrijke mineralen), enzymen enz.

De massage's worden vooral op de armen, benen, handen en voeten uitgevoerd. Maar ook de rug heeft een mooi groot oppervlak dus wordt deze ook behandeld.

Het is een wat harde massage. Aan het eind ben je echt blij dat het is afgelopen. Want al voelt het in het begin goed aan, zodra de huid roze gaat worden (de poriГ«n gaan zich openen) wordt er na verloop van tijd toch heftig. Zeg ook direct als je het niet lekker meer vindt, want dan stop ik meteen.

Na de massage worden alle behandelde delen ingepakt met doorzichtige folie (luchtdicht). Wat je een half uur tot een uur lang moet laten zitten. Daarna was je de droge honing er weer af.
Категория: massages | Добавил: biotherapie (05.03.2008)
Просмотров: 1278 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]