Tijdens de zwangerschap ondergaat het lichaam veel veranderingen en heeft het soms zwaar te verduren. Ook emotioneel gebeurt er een hoop. 
Ook als de zwangerschap goed verloopt zonder complicaties of klachten, is dit een periode om extra aandacht te besteden aan jezelf en op die manier ook voor je ongeboren kindje. 
Zwangerschapsmassage draagt bij aan een beter lichaamsbesef, rust en ontspanning. Lichamelijk zijn er  positieve effecten van de massage zoals soepelere en ontspannen spieren een betere conditie van de huid en een betere doorbloeding wat ook weer goed is voor je kindje. 
Ook kan je door een beter lichaamsbesef en bewustzijn meer en intenser contact met je baby krijgen.
Zwangerschapsmassage kan worden ondergaan van af de 14e zwangerschapsweek tot zolang het wenselijk is. En kan evt ook bij je thuis gegeven worden.
Naar gelang de behoefte wordt er tijdens een sessie gebruik gemaakt van verschillende technieken.
 
Traject Nieuw Leven 
Dit traject van 8 sessies, bestaande uit o.a. massage en ontspanningstechnieken, biedt  uitgebreide zorg en aandacht aan de jonge moeder tijdens haar zwangerschap en kraamtijd. 
  
Met het nieuwe leven dat groeit in je buik, krijg je zelf ook een nieuw leven. Als je zwanger bent gebeurd en veranderd er veel met je lichaam, je emoties, gevoelens en hormonen. Maar ook de relaties in je leven krijgen een andere rol. Je partner wordt vader, ouders worden opa en oma en jij wordt moeder. Kort om, zwangerschap brengt nieuw leven in zn totaliteit. Je lichaam moet hard werken tijdens de zwangerschap en kan het soms zwaar hebben. Zeker in een tijd waarin vrouwen werken, het huishouden doen en evt voor andere kinderen zorgen. Des te belangrijker is het om goed te kunnen ontspannen en aandacht te geven aan jezelf en je ongeboren kind.
  
Traject Nieuw leven is er om een rustpunt en bewustzijn te creëren. Wat zegt mijn lichaam mij? Hoe reageer ik daarop? Luister ik naar mijn lijf? Neem ik voldoende rust? De baby in je buik is met jou verbonden en reageert op jou en jou levenswijze en denkwijze.  Door het leven van alle dag schiet het er vaak bij in om daar echt bij stil te staan.
Gun jezelf dat moment en laat de boel, de boel.
Buiten dat het voor jou en je lijf lekker is om bij te komen en te ontspannen is het natuurlijk ook erg leuk om zo bewust bezig te zijn met je zwangerschap!
  
Het traject bestaat uit 8 "sessies” van ongeveer een uur.  Hiervan zijn er 6 tijdens de zwangerschap en 2 na de bevalling. De sessies bestaan uit: 
  • ontspaningsmassage
hierbij worden specifieke technieken   gebruikt voor de zwangerschap.  Daar naast kan er in overleg en naar gelang de behoefte gebruik worden gemaakt van overige technieken die ik in de praktijk toepas zoals voetreflexmassage, aromatherapie, touch for health.
  • ontspanningsoefeningen
  • gesprek over je ervaringen en dingen die op dat moment tijdens je zwangerschap spelen 
Na de bevalling kom je nog een keer voor een persoonlijke sessie en de laatste keer is er de mogelijkheid om een les babymassage te krijgen.

Natuurlijk is het ook mogelijk om de sessies los te doen en niet het hele traject te volgen!
Voor Traject nieuw leven zijn ook speciale cadeaubonnen verkrijgbaar!
 
Een sessie bestaat uit
- het doorgeven van de massage
- en een nagesprek.
 
Prijzen:
 
Volledig lichaam : 1,5 uur € 60,00
Lichaamsdelen naar keuze : 1 uur € 40,00
Lichaamsdelen naar keuze : 30 min(*) € 30,00
 
(*) Niet mogelijk voor massage aan huis