Dynamic Yoga Flow is een  vorm van yoga die geïnspireerd is op de traditionele Ashtanga Yoga, ontwikkeld door Sri K. Patthabi Jois. Ashtanga Yoga gaat uit van een vaste serie asana’s (houdingen), die door middel van de ademhaling op vloeiende wijze in elkaar overgaan. Dynamic Yoga maakt gebruik van de belangrijkste poses uit de Ashtanga Primary Series. Dynamic Yoga is een goede voorbereiding op de volledige eerste serie van het Ashtanga Systeem. Tijdens een les Dynamic Yoga zal men bekend worden met:

* Surya Namaskara’s (zonnegroeten)
* Traditionele asana's (houdingen)
* Ujjayi ademhaling (typerende keelademhaling)
* Bandha’s (energievergrendelingen in het lichaam)
* Drishthi (blikgerichte focus)

Power Yoga Basic is een les die voor iedereen toegankelijk is. Deze les is een goede voorbereiding op de Dynamic Flow lessen. Belangrijk om te weten is dat deze les niet enkel voor beginners is, maar ook voor iedereen die de yoga poses wil uitdiepen. In tegenstelling tot de Dynamic Flow lessen, wordt er langer stil gestaan bij iedere pose en krijgt men de kans om de pose optimaal te beoefenen. Er wordt aandacht besteed aan de uitlijning van iedere pose.

Het is zeer intensieve vorm van yoga, waar gebalanceerde yogahoudingen (asana’s) zonder stoppen in een energetisch ‘flow’ verbonden worden.
De nadruk ligt op de ademhaling (pranayama) en elke ademhaling is gelinkt aan een beweging waardoor een flow ontstaat. Deze flow creëert een intense hitte in het lichaam en wakkert het vuurelement (agni) aan. Hierdoor zuivert het lichaam en komen de hormonen terug in balans.  
 
Onze westerse manier van leven geeft ons weinig kans tot lichaamsbeweging. Veelal zitten we uren in dezelfde houding op het werk, aan de computer, in de wagen of thuis voor TV. Onze bewegingen zijn dus zeer beperkt en eenzijdig.
In de Power Yoga benaderen we het lichaam holistisch door het volledige bewegingen te laten maken: staande houdingen, zittende, liggende, omgekeerde houdingen, torsies. De yogahoudingen activeren de spieren die we in het dagdagelijkse leven nauwelijks gebruiken en stretchen de spieren die elke dag onder spanning staan. Hierdoor brengen we het lichaam terug in evenwicht, verjongen en versterken het. We moeten tenslotte heel een leven met ons lichaam verder, daarom is het belangrijk om het goed te onderhouden!
 
Na een Yoga les heb dan je ook het gevoel dat je een volledige fysieke workout achter de rug hebt. Maar de werking manifesteert zich ook op energetisch niveau. Volgens de yogatraditie beschikken we over nadi’s in het lichaam. Dit zijn energetische rivieren of meridianen waar prana doorstroomt, sanskriet voor levenskracht of subtiele energie.
Door trauma’s, stress, angsten, emoties en storende gedachten snoeren we de nadi’s af waardoor de energie niet meer kan doorstromen. Veel mensen voelen zich moe, prikkelbaar, leeg, futloos en hebben een gebrek aan energie ... iedereen heeft dit gevoel wel eens.
 
In de Yoga heffen we de energetisch blokkades op door te concentreren op de houdingen (asana) en door controle op de ademhaling (pranayama). Op het einde van de les voelen veel mensen een aangenaam tintelend gevoel ... de energie circuleert terug! Door yoga te beoefenen ervaar je een staat van gelukzaligheid en harmonie, zowel fysiek als mentaal. Hoe meer je yoga beoefent hoe langer het effect duurt.