Er is een massage methode van Oost-Europa en Azie, het is eigenlijk een onderdeel van de traditionele chinese geneeskunde en het is een helingmethode die wel 2.500 jaar oud is. De massage word niet met de handen gedaan, maar met behulp van glas, bamboe of aardewerk cups. De cup wordt kort van binnen verwarmd waardoor er onderdruk in de cup ontstaat. Als de cup vervolgens snel en met de juiste techniek op het lichaam wordt geplaatst, ontstaat er een vacuum en zuigt de cup zich vast op het lichaam. Hierdoor worden de spieren en huid gevoed (doorbloeding) en ontdaan van afvalstoffen met als gevolg algehele ontspanning. Hierbij wordt voor de plaatsing gebruik gemaakt van de acupunctuurpunten. Door middel van massage kan men blokkades en stagnaties van energie en 'Bloed' opheffen. Deze massagemethode heeft een enorme dieptewerking. Vacuummassage wordt vaak ingezet bij oa. pijn, verkramping, verkoudheid en bronchitis. Het is vooral goed te gebruiken bij schouder of nekklachten (stress, spanning), migraine en rugklachten. 
  
Het lichaam, en dan meestal de rug, wordt gemasseerd met massage-olie waarna cups aangebracht worden. Deze cups kunnen nu door de therapeute over de rug bewogen worden, wat een zeer diepe, krachtige massage tot gevolg heeft.
Ik gebruik twee varianten van vacuum massage: 
  • dynamisch - met warme olie en glijdend cup.
  • statisch - door het plaatsen van enkele cups op pijnlijke plekken. 
! Na een vacuumbehandeling zal er lokaal een rode plek - afhankelijk van de intensiteit van het vacuum - te zien zijn. Niet van schrikken. Dit is een normaal verschijnsel wat je ook hebt als je bijvoorbeeld een "zuigzoen" hebt. Dit effect zal na enkele dagen verdwijnen. Nadat de roodheid is verdwenen zal ook het behandelde gebied een betere doorbloeding hebben en zal er verbetering in de eventuele symptomen optreden.
meer lezen
 
Een sessie bestaat uit
- het doorgeven van de massage
- en een nagesprek.
 
Prijzen:
 
Lichaamsdelen naar keuze : 60 min
€ 70,00
Lichaamsdelen naar keuze : 40 min
€ 50,00
Lichaamsdelen naar keuze : 30 min(*)
€ 40,00
Lichaamsdelen naar keuze : 20 min(*)
€ 25,00

(*) Niet mogelijk voor massage aan huis
  

Deze doeltreffende unieke massages kan U altijd in combinatie gebruiken. Dan mag u de speciale tarieven van mij ervoor tellen. B.v.:
  • buikmassage + benen achter+voorzijde/heupen/billen massage. Totaal 1 uur massage - 75€. Maar U krijgt van mij 7,50€ terug! 
  • armenmassage + nek-schouders massage. Totaal 0,50 uur massage - 60€. Maar U krijdt van mij 6€ terug!