Главная » FAQ » massages [ Добавить вопрос ]


Op het eerste gezicht zal enkel een goede schoudermassage nodig zijn. Op korte termijn werkt dit meestal ook wel, een schoudermassage geeft veel verlichting en ontspanning. Helaas wordt dan de oorzaak van de schouderklachten waarschijnlijk niet aangepakt zoals b.v. spanning in benen, bekken en onderrug. Ook is massage van de benen goed om krachtig op eigen benen te staan, om als het ware weer stevig met beide voeten op de grond te komen. Daarom adviseren wij bijna altijd een hele lichaamsmassage.
Reiting: 0.0/0

Soms wel, vaak niet. Dit is sterk afhankelijk hoe zich voelt en welke symptomen die u heeft. Heeft u koorts, dan is een massage taboe (behalve special). Het is van belang om klachten, hoe onbenullig ze soms ook lijken, altijd voor de aanvang van de massage aan uw masseur door te geven.
Reiting: 0.0/0

Een speciale voorbereiding is niet nodig. Toch zijn er een aantal aspecten die er voor kunnen zorgdragen dat u optimaal kunt genieten van uw massage en de massage het meeste resultaat heeft.
·      Drink in de uren voor uw massage geen of zo min mogelijk koffie of alcohol.
·      Zorg ervoor dat u zich fris voelt voor de massage, neem even een douche als dat mogelijk is. Prettig voor u en uw masseur.
·      Als u direct vanuit drukke bezigheden komt, neem even de tijd voor uzelf, maak b.v. even een wandelingetje voor u aan de massage begint.
·      Zorg ervoor dat u het niet te koud heeft, warme spieren ontspannen zich veel sneller.
·      Ga voor de massage even naar het toilet, een volle blaas is heel vervelend als u op de tafel
Reiting: 0.0/0

Rustig bijkomen en vooral veel drinken. Neem na de massage even de tijd om weer rustig bij te komen en na te genieten van uw massage. Verder is het heel belangrijk om na de massage en de dag daarna veel water of thee te drinken. Minimaal 1,5 liter per dag.
Reiting: 0.0/0

Het fijnst is natuurlijk elke dag. In de praktijk raad ik meestal een of twee massages per maand aan. Dit is ook sterk afhankelijk van uw doelstellingen en wensen. In sommige gevallen, b.v. bij ernstige stressklachten kan zelfs een massage per week aan te bevelen zijn.
Reiting: 0.0/0

Massage is aanraking, massage draait om aanraking. U geeft zich (bijna helemaal) bloot en laat u zich aanraken. Uw masseur voelt zich betrokken bij u. Vanuit dit gezichtspunt is een goede massage zeer intiem, u bent dicht bij uw masseur. Maar onze massage zijn nooit te intiem. Wij respecteren altijd uw en onze eigen grenzen. We richten ons op ontspanning, rust, acceptatie, heling en respect. Voor opwindende en/of sensuele massages kunt u bij ons absoluut niet terecht. Hiervoor zijn genoeg andere adressen.
Reiting: 0.0/0

Voor een optimale massage is een direct huidcontact sterk bevorderend en vaak noodzakelijk. De meeste grepen kunnen enkel worden uitgevoerd direct op de huid. Daarom vragen wij u zich zoveel mogelijk uit te kleden, op uw onderbroek na. Uit hygiënische redenen vinden wij het prettig als u deze aanhoudt.
Nog belangrijker vinden wij het dat u zich prettig en veilig voelt. Voelt het voor u niet goed om u zover uit te kleden, dan kunt u gewoon aanhouden wat u prettig vindt. Indien nodig passen wij de massage daarop aan.
Reiting: 0.0/0

Ja, vaak heel goed. Voor kinderen is een uur massage meestal te lang, daarom adviseren wij voor kinderen een korte massage van 30 minuten. Als kinderen erg druk zijn heeft dat meestal vele oorzaken. In ieder geval adviseren wij altijd dat tenminste een van de ouders zich ook laat masseren. Ten eerste voelt het kind zich dan niet alleen of in een uitzonderingspositie, bovendien vindt  de ouder dan ook meer ontspanning en kan dat aan zijn/haar kind doorgeven.
Reiting: 0.0/0

Ja en nee. Onder therapeutisch werken versta ik het klachtgericht werken om herstel of genezing te bewerkstelligen. Bij onze massage ligt de aandacht op de hele mens, met extra andacht specifiek op een klacht of probleem. Wij willen ontspanning, balans, bewustwording en heling bewerkstelligen. Vaak heeft dit op zich al een sterk therapeutisch karakter, de zelfgenezende vermogens van uw lichaam worden weer beschikbaar en geactiveerd. Wij zijn van mening om de daadwerkelijke therapie altijd aan de artsen, medici en andere deskundigen over te laten. Massage kan hierbij een welkome en krachtige aanvulling betekenen. Wel altijd eerst met uw behandelend arts overleggen. U kan van mij, als klassieke massagetherapeute, altijd individueel andacht wachten.
Reiting: 0.0/0

Gewoon ervaren. Meld u nu aan voor een kennismakingsmassage en ervaar wat massage voor u betekent. Ga door uw angst heen, zeg gewoon dat u bang, angstig of onzeker bent voor de massage. Meestal zal de angst zeer snel verdwijnen en kunt u daadwerkelijk genieten van de massage en ontspanning.
Reiting: 0.0/0

Juist, maak u zich geen zorgen, het gaat er niet om hoe of hoe ver of diep u zich ontspant. De massage werkt toch wel door en er zal steeds meer ontspanning en rust teweegbrengen.
Reiting: 0.0/0

Soms wel, soms niet. Dat is sterk afhankelijk van uw klachten en therapie. Wel altijd eerst met de behandelend arts en de masseur overleggen.
Reiting: 0.0/0

Zeer krachtig. U komt weer in verbinding met uw lichaam waardoor u zich rustiger en krachtiger zal voelen.
Reiting: 0.0/0

Zweverige mensen zijn mensen die niet met beide voeten op de grond staan. Die zich te veel laten meeslepen door hun gedachtes, waarheden en ideeën. Massage is juist zeer aards. Gewoon je lichaam weer goed voelen en ontspannen. Daar is niets zweverigs aan. Wij beloven ook geen wonderen of snelle veranderingen, wij willen u laten ervaren wat een goede massage daadwerkelijk bij u doet.
Reiting: 0.0/0

Op zich is massage een zeer geschikte manier om met uw angst om te gaan. Gewoon proberen. Praat met uw masseur over de angst en vindt samen een massage die bij u past. En ontdek dat u het steeds prettiger en ontspannender gaat vinden.
Reiting: 0.0/0

Dit kan soms gebeuren. Tijdens de massage wordt er veel losgemaakt, zowel op het fysieke, als op emotioneel en mentaal en zelf spiritueel niveau. Vaak worden helingsprocessen op gang gebracht en gifstoffen uit het lichaam verwijderd. Bovenstaande symptomen kunnen het gevolg zijn. Aan de ene kant vervelend, aan de ander kant kunt u er ook blij mee zijn, in ieder geval gebeurt er iets.
Veel van deze klachten kunnen worden voorkomen door veel water te drinken, vooral de eerste uren en de dag na de massage.
Reiting: 0.0/0

In principe heeft iedereen baat bij een goede massage. Massage is ontspannend, gezondheidsbevorderend en werkt preventief. Hierbij ook een kanttekeningen. U dient zich er altijd van bewust te zijn dat een massage nooit de huisarts kan vervangen en dat er een aantal omstandigheden zijn waarbij een massage af te raden of zelf zeer ongewenst is. Daarom zullen wij voordat we aan een eerste massage beginnen u enige vragen stellen over uw gezondheid.
Reiting: 0.0/0

 • Bij stress, spanning en burnout.
  Zowel om stress te voorkomen als stress te bestrijden zijn massages perfect. Bij ernstige stressklachten kunnen wij massages combineren met coaching en trainingen.
 • Voor of na fysieke of emotionele inspanning.
  Hard gewerkt, een grote inspanning geleverd, of juist nog veel te doen? Een massage helpt oude spanning los te laten en geeft u vernieuwde energie
 • Als je je weer lekker in je lijf wilt voelen.
  Wil je weer goed in contact met je lichaam komen, bewust worden van wat je voelt? Het weer even stil laten worden van binnen? Een massage geeft ondersteuning.
 • Als je warm en respectvol aangeraakt wilt worden
  Zonder aanraking en contact kunnen we niet leven. Aanraking is de oudste manier van genezen. Als we pijn hebben wrijven we even over de plek, als iemand steun nodig heeft leg je een arm om hem/haar heen. Aanraking is aangenaam en werkt genezend.
 • Verlichting klachten.
  Spierpijn of spierspanning, spanningshoofdpijn, rug, nek of schouderklachten? Vaak kunnen massages deze klachten verminderen.
 • Loslaten en ontspanning
  Het loslaten van alle hectiek van de dag en om jezelf even helemaal lekker te ontspannen.
 • Als algemene onderhoudsbeurt van lichaam en geest
  Regelmatige massage is wellicht ййn van de beste onderhoudsbeurten voor je lichaam. Je kan je weer helemaal ontspannen, oude zaken loslaten en massage werkt vitaliserend en versterkt het zelfherstellende vermogen van het lichaam
 • Om weer in beweging te komen.
  Moedeloos, het even niet meer zien zitten, geen energie, nergens toe komen. Na een goede massage voelt u zich vaak weer als herboren
 • Ter ondersteuning bij veranderingsprocessen.
  Massage vormt een perfecte aanvulling bij veranderings- en bewustzijnsprocessen. Nieuwe vaardigheden geleerd, inzichten ontwikkeld, massage helpt om ze in je leven te integreren.
 • Om jezelf te verwennen.
  Massage is gewoon lekker en ontspannend.
 • Als cadeautje aan jezelf
 • Reiting: 0.0/0

  Een goede massage heeft veel positieve effecten op zowel lichaam als psyche. Enkele effecten zijn:
  • Massage verhoogt de circulatie van het bloed en lymfe systeem.
   Het gevolg is een verbeterde stofwisseling en dus een betere aan- en afvoer van voedings- en afvalstoffen.
  • Massage heeft een ontspannende werking op de spieren.
   Spieren zullen zich ontspannen en worden beter doorbloed. Het resultaat is rust, ontspanning, een betere balans, vermindering of voorkomen van pijn en stramheid.
  • Massage maakt bewust en brengt u in contact met je lichaam.
   Om in contact te komen met uzelf is een goed contact met uw eigen lichaam een eerste vereiste. Massage brengt u weer in contact met uw lichaam, uwe gevoelens en emoties.
  • Massage heeft een rustgevend effect op het zenuwstelsel.
   Een massage geeft een zeer rustgevend en ontspannen gevoel. Even werkelijk tijd voor uelf en (oude) spanningen loslaten.
  • Massage geeft vernieuwde energie.
   Naast ontspanning geeft massage ook energie. Lichaam en spieren worden beter doorbloed, de stofwisseling verhoogt en afvalproducten worden beter verwijderd.
  • Massage brengt het lichaam in balans.
   Een goede balans tussen lichaam en geest, tussen denken en voelen, tussen rust en actie. Een massage helpt u hierbij.
  • Massage versterkt de zelfgenezende vermogens van ons lichaam
  Reiting: 0.0/0

  Massage heeft een grotere impact dan we ons vaak bewust zijn.
  Tijdens de massage wordt er veel losgemaakt en (aan)geraakt, zowel op het fysieke, als op emotionele, mentale en zelf spirituele niveau. Vaak worden helingsprocessen op gang gebracht en gifstoffen uit het lichaam verwijderd.
  Op zich allemaal positieve en ondersteunende effecten, waarvoor u de massage onder andere ondergaat. Wel is het van belang om stil te staan bij de vele effecten van een massage en er bewust van te zijn dat een professionele massage vaak lang niet zo onschuldig is als het lijkt. Voor iemand die gezond is, is een massage enkel positief en ondersteunend. Ook bij vele lichamelijke en of geestelijke klachten is een massage meestal ronduit positief en helend.
  Toch zijn er een aantal klachten waarbij een massage af te raden of niet toegestaan is. Daarom is het altijd van belang om iedere fysieke of psychische klacht voor de massage aan uw masseur te vermelden. Bent u onder behandeling van een arts of specialist, dan altijd eerst met hem/haar overleggen dat u massage overweegt.
  Reiting: 0.0/0